De knowhow achter de Dior Caro tas 

De Dior Caro tas, een eerbetoon aan de zus van Christian Dior, Catherine - liefkozend ook wel “Caro” genoemd, is bekleed met het iconische cannage-motief. Dit object van verlangen, een originele uitdrukking van Dior-codes, wordt gemaakt in de ateliers van het Huis in Italië, met virtuoos vakmanschap dat de schoonheid van het gebaar combineert met uitzonderlijke materialen. 

Nadat de stukken zorgvuldig uit kalfsleer zijn gesneden, vereist de essentiële quiltfase alleen al 18.700 steken om het subtiele geometrische weefsel van cannage te reproduceren. Een delicaat gouden “Christian Dior”-zegel wordt aangebracht voordat de tas, die binnenstebuiten in elkaar is gezet, uiteindelijk buitenste-binnen wordt gedraaid. Vervolgens worden metalen accessoires, versierd met de kostbare “CD”-handtekening, aangebracht, van de kettingschakels tot de sluiting.

Verkrijgbaar in twee maten, in tijdloze tinten zoals zwart, grijs, beige en ivoor, is deze essentiële tas ook verkrijgbaar in betoverende tinten, die hun intensiteit ontlenen aan rood en hun zachtheid ontlenen aan hemelsblauw, mintgroen en windroos. De kleine versie is ook verkrijgbaar in drie exclusieve modellen, gesublimeerd door schapenwol, raw denim of onderbroken door de hypnotiserende Tie & Dior zoals te zien in de Cruise 2021-show. Een nieuw embleem van de Dior stijl.