Ontdek ARCHI DIOR

 • “Ik wilde elk sieraad creëren zoals de jurken die Christian Dior op architecturale wijze ontwierp, alsof de sieraden van een gebeeldhouwde, gerimpelde, geplooide, aangesnoerde of gedrapeerde stof waren gemaakt,” Victoire de Castellane

De inspiratie van Monsieur Dior

 • Van japonachtige halskettingen tot kostuumachtige ringen, alle plooiingen van de weefsels en de luchtigheid van de stoffen worden nagebootst in metaal, diamanten en edelstenen.

 • Archi Dior-ring

  Roségoud en diamanten

  € 14.500,00
 • De Archi Dior Collectie exclusieve sieraden, gecreëerd door Victoire de Castellane, is een ode aan de iconische ontwerpen van Christian Dior, die zichzelf omschreef als een couturier “die de wetten en principes van de architectuur eerbiedigt”.

Zes lijnen, zes symbolische jurken

 • De Libre Plumetis Collectie illustreert de verfijndheid van de witte tule van de Belgique-jurk, als ware zij geborduurd met diamanten. Met haar gekronkelde linten is de Diorama-jurk de inspiratie voor een kostbare serpentine die eindeloos krult om de nek, het oor of de pols. Gebaseerd op de zwierige rondingen aan de achterkant van de Cocotte-jurk zijn asymmetrische stukken gecreëerd, terwijl elementen van de Ailée-lijn worden teruggevonden in de met een pavé-zetting versierde krullen op een armband. De Milieu du Siècle-stukken vormen een speciaal eerbetoon aan de Junon-jurk, waarvan de rok is vervaardigd met gelaagde bloemblaadjes van stof.

 • Archi Dior is een gedurfde interpretatie van Dior-couture; de lijn is geïnspireerd op zes van de iconische jurken van het label, tussen 1947 en 1957 gecreëerd door Christian Dior. Zo is de Bar en Corolle-ring een verwijzing naar de vermaarde Bar-outfit, alsmede naar de naam van de eerste New Look-lijn, Corolle.

Uitzonderlijk vakmanschap

 • Het vervaardigen van de Archi Dior Collectie is een ongelofelijk complex werk, dat alleen kan worden toevertrouwd aan de allerbeste Parijse ateliers. De geheel met de hand gemaakte sieraden vereisen een zorgvuldige aandacht voor ieder detail en een uitzonderlijk vakmanschap: de voornaamste uitdaging van de ambachtsman is het op architecturale wijze creëren van de rondingen van elk sieraad en tegelijkertijd de opvallende vrouwelijkheid daarvan benadrukken. In hun deskundige handen wordt het edelmetaal een lap stof: het illustreert de beweging van een rok, de plooiing van een jurk of de val van een stof, waarbij de edelstenen het borduursel worden.