De collectie

Renaissance(s)

Als een ware inspiratiebron voor Maria Grazia Chiuri versterkt de Visconti-Sforza-tarot - ontwikkeld door Bonifacio Bembo voor de hertog van Milaan in de 15e eeuw - de collectie met zijn visuele kracht. Deze prachtige kaarten, versierd met goud, email, plantaardige en geometrische interlacing, geven extra betovering aan de creaties dankzij de virtuoze uitmuntendheid van de Dior Ateliers. De volumes en snits van de silhouetten symboliseren de overgang van papier naar stoffen en roepen de aristocratisch ogende outfits op van personages die op dit kaartspel zijn afgebeeld - een meesterwerk van verlichting.

Mooie ster

Bronnen van kracht en macht, magische symbolen van het lot, en sterrenbeelden vormen samen de haute couture-creaties van Maria Grazia Chiuri, gemaakt van brokaat versierd met gouden draden en dévoré fluweel met hemelse motieven. Een droomachtige uitnodiging om iemands gelukkige ster te volgen, en een uitzonderlijk eerbetoon aan de bijgelovige aard van Monsieur Dior.

  Goddelijk goud

  Goud, een embleem van verfijning, accentueert de collectie met zijn aura en verlicht creaties met zijn delicate nuances, vooral in combinatie met shantungzijde. De iconische Miss Dior-jurk is geherinterpreteerd in een prachtige volledig gouden versie.

   Magische kunsten

   De Romeinse kunstenaar Pietro Ruffo, een trouwe vriend van het House of Dior, werd door Maria Grazia Chiuri uitgenodigd om het tarotspel te herinterpreteren. Cirkelvormige kaarten zonder menselijke figuren versterken zo de jurken en rokken in de collectie, als een ode aan de symbolische rijkdom van flora en fauna. 

    Poëtische kracht

    Als een symbool van bescherming en kracht, en zowel bepantsering als versiering, siert de plastron verschillende silhouetten in de collectie, waarmee beurtelings de Grote Arcana van de tarot geïllustreerd wordt. Ontworpen door Pietro Ruffo en geborduurd door de “petites mainsˮ van het House of Dior, verlicht het de creaties met een vleugje durf. 

     Dubbele “I”

     De collectie wordt onthuld door de heldin van Matteo Garrone's film. Zij gaat gekleed in een Bar suit. Dit pak is geherinterpreteerd door Maria Grazia Chiuri naar een meer mannelijke versie, in een fluwelen uitvoering. Dit stijlicoon is ook beschikbaar in een zandkleurig ensemble, gecombineerd met een jacquardrok, of in een leigrijze totale look, onderbroken door een elegant gedrapeerd en gedraaid jasje. Een reeks herinterpretaties die de vele facetten van vrouwelijkheid tot leven brengen. 

      Onweerstaanbare onderbrekingen

      Versierd met bloemen of parels, vieren gouden hoofdsieraden - die herinneren aan antieke ornamenten - de weelderige schoonheid van vrouwen, geïnspireerd door de tarot.

       Éclats de grâce

       Met fijn gevlochten, opengewerkte bovenwerken, vermengen delicate zilveren en gouden laarzen zich met haute couture-jurken en onthullen samen een subtiel spel van transparantie. Een oefening in mix-and-match die het silhouet completeert met een vleugje elegantie en moderniteit.