TÊTE DE MORT ONTDEKKEN

  •  "De grote bals zijn onmisbaar, want ze geven ons vreugde" Christian Dior

EEN ODE AAN HET LEVEN

  • De nieuwe juwelencollectie Tête de Mort, bedacht door Victoire de Castellane, is geïnspireerd door de liefde van Christian Dior voor het leven en geeft een nieuwe interpretatie aan de latijnse spreuken "Memento Mori"en "Carpe Diem"; twee voorschriften die ons eraan herinneren dat we van elk moment moeten genieten. 

EEN NAUWKEURIG VAKMANSCHAP

  • De vervaardiging van de collectie Tête de Mort vormt een werk van uitzonderlijke complexiteit, die alleen de allerbeste Franse ateliers beheersen. De stenen worden door het Huis Dior geselecteerd wegens hun intense en natuurlijke pastel kleurstelling, hun kwaliteit en glans, en deze worden vervolgens geslepen om de fijnste details van deze luister ten toon te spreiden. 

SYMBOLEN VERBORGEN IN ELKE CREATIE

  • De  collectie Tête de Mort is bezaaid met verborgen symbolen die positieve berichten uitstralen. De amethysten creaties zijn versierd met een klaverblad in tsavorite granaat, die een knipoog vormt aan één van de gelukssymbolen van Christian Dior, terwijl die in blauwe chalcedoon versierd zijn met een kroon van lelietjes van dalen, één van de geluksbrengende bloemen van de couturier, die de gewoonte had om deze in de zomen van zijn haute couture jurken te schuiven. Kleine, aan de achterzijde gegraveerde hartjes, en andere bolle en enigszins scheef op de romp van het sieraad geplaatste hartjes zijn een belofte van eeuwige liefde.

DRIE KLEURENSCHEMA'S

Om het erfgoed van Christian Dior te vereeuwigen, brengt Victoire de Castellane een eerbetoon aan alle kleuren. Achter elk kleurenschema verbergt zich een nieuw raadsel, aangezien elke nuance een gemoedstoestand symboliseert: het diepe blauw van de chalcedoon kenmerkt de kracht, het poederig roze van de quartz kenmerkt de vredige rust, en het zachte paars van de amethyst het evenwicht. Drie kleurenschema's waarmee iedereen een sieraad kan vinden dat past bij zijn of haar persoonlijkheid.